אתם שואלים אנחנו עונים

כל התשובות לשאלות הנפוצות ביותר

כמו טביעות אצבע, לכל אחד יש מבנה ייחודי של שיניים ותהליך יישור השיניים יהיה מותאם לו. משך הזמן של טיפול יישור השיניים שונה ממקרה למקרה ותלוי בעיקר בחומרת הבעיה. טיפול ממוצע עם קשתיות שקופות יהיה כשנה עד שנה וחצי.

המלצת איגוד האורתודונטים האמריקאי וכן האגודה האורתודונטית בישראל היא להגיע לבדיקה אורתודונטית ראשונית בגיל 8-11 שנים.

הגיל הזה מזמן מאחורינו? אל חשש- היום נפוץ מאוד לראות גם צעירים בגיל צבא, סטודנטים באוניברסיטה ואפילו אנשי גיל הזהב אשר מחליטים להגיע ליישור שיניים. בסופו של דבר חיוך בריא ויפה היא שאיפה שיכולה לדגדג בכל גיל.

כל תזוזת שיניים מתרחשת ע"י לחץ על השיניים, לכן זה טבעי לחוש לחץ בתחילת הטיפול שעובר לאחר יום-יומיים. האם זה כואב? בד"כ לא. זה מאוד תלוי בשיטת הטיפול וכמובן גם בנסיון המטפל ובידיו הטובות. בטיפול עם סמכים קונבנציונלים (גשר/קוביות) תהיה תחושת לחץ גבוהה יותר מאשר בטיפול עם קשתיות שקופות (פלטות ליישור שיניים).

בד"כ קשה לדעת אם יש צורך בטיפול אורתודונטי עד גיל 8 בערך. בגיל זה מסתיים השלב הראשון של החלפת השיניים. זה השלב בו מומלץ להגיע לבדיקה אצל אורתודונט. האורתודונט יבדוק ויעריך האם יש צורך בטיפול מוקדם (כן, כבר בגיל זה) או ימליץ על המשך מעקב עד ששאר השיניים הקבועות יבקעו.

שימור תוצאת הטיפול הינה חלק בלתי נפרד מטיפול יישור השיניים. השיניים רוצות לחזור למיקומן ההתחלתי עד שנוצר שיווי משקל חדש שמתאים למיקומן החדש של השיניים. בתקופת השימור נגביל את תנועת השיניים ע"י קיבוע נשלף (פלטה) או קבוע, או שילוב שלהם.

כמובן! יישור שיניים ניתן לבצע בכל גיל, כל עוד השיניים והחניכיים במצב בריאות תקין. האמצעים האסתטיים הקיימים היום מביאים למרפאה האורתודונטית מטופלים מבוגרים רבים, אפילו כאלה שכבר עברו טיפול של יישור שיניים בצעירותם. יישור שיניים למבוגרים- ברור!

ברוב המקרים רווח בשיניים נגרם בגלל חוסר התאמה בין גודל השיניים וגודל הלסתות (ההיפך ממצב של "צפיפות שיניים"). האורתודונט יבדוק ויאבחן, ויתכנן את הטיפול כך שהזזת השיניים תביא לסגירת הרווח. ניתן יהיה לראות את מיקום השיניים הסופי בהדמיית הטיפול.

כן! למעשה בכל גיל ובכל שלב בחיים, אם מדובר בלימודים, שרות צבאי, חתונה טיול ארוך או אפילו ביציאה לפנסיה. אפשר להתאים את הטיפול לכל שלב. הקשתיות הפלסטיות יורדות בקלות ומאפשרות גמישות. זה ממש להיות עם ולהרגיש בלי.

ניתן לאכול עם הקשתיות, אבל באמת שלא צריך. קל מאוד להוציא את הפלטות, ליהנות מחווית אכילה רגילה, ולהחזיר את הקשתיות לפה לאחר האוכל. אם בכל זאת אוכלים עם הקשתיות, חשוב לשטוף את הפה בהקדם ולהוציא שאריות מזון שנכנסו בין הקשתית לשיניים.

כמובן! אין סיבה שלא. חשוב להקפיד על צחצוח תקין של השיניים בזמן ההיריון עקב רגישות גבוהה יותר לדלקות. הטיפול בקשתיות שקופות מאפשר באופן קל יותר שמירה על היגיינת הפה.

סטטיסטית נראה כי מתרחשת הצטופפות של השיניים, בעיקר השיניים הקדמיות התחתונות, במקביל לבקיעת שיני הבינה, ולכן קשרו בין שני האירועים. אך מחקרים מראים כי אין קשר בין בקיעת שיני הבינה ובין הצטופפות השיניים.

יש לכם שאלות נוספות?

יישור שיניים בקריית אונו
צעד ראשון
לחיוך מושלם

מוזמנים להכיר אורתודנטיה מסוג חדש,
ולבוא ליהנות מחוויה מעצימה ואפילו ניתן להגיד כייפית!